4 november 2018
71e editie

 Inschrijven Scholenkampioenschap


Wil je uitkomen voor jouw basisschool? Geef dan bij de inschrijving je atletiek-vereniging EN je basisschool op. Ben je geen lid van een atletiekvereniging? Niet getreurd, dan geef je enkel je basisschool op tijdens het inschrijven.

 

 Wisselbeker

De Wisselbeker!

 

Fabritiusschool wint 1e scholenkampioenschap Maple Leaf Cross

Bij de Maple Leaf Cross bij Anna’s Hoeve werd op 2 november voor de 1e keer een scholenkampioenschap gehouden.
De jeugd van alle basisscholen uit ’t Gooi konden zich inschrijven. De beste 10 van iedere leeftijdscategorie kreeg punten. De school me de meeste punten werd als winnaar uitgeroepen.

Afgelopen maandag werd de wisselbeker bij de winnaars van de Fabritiusschool aan de kinderen overhandigd. Deze school kwam in grote getalen naar de Maple Leaf cross. Uit 1 klas kwamen al meer dan 15 kinderen.

De organisatie van de Maple Leaf Cross hoopt dat er volgend jaar nog meer scholen zo fanatiek mee gaan doen aan het scholenkampioenschap.


Scholenkampioenschap

 

Puntentelling

In elke categorie verzamelen de eerste 10 leerlingen van het scholenkampioen-schap die over de finish komen punten voor hun school. Aan het einde van het kampioenschap worden alle individueel verzamelde punten per school bij elkaar opgeteld, de school die de meeste punten heeft verzameld gaat er met de wisselbeker vandoor en is de kampioen!

De eerste die over de streep komt in zijn/haar categorie krijgt 10 punten, de tweede 9, derde 8, de vierde 7, de vijfde 6, de zesde 5, de zevende 4, de achtste 3, de negende 2 en de tiende 1. Na de 10e finisher ontvangt niemand meer punten in die categorie. Zijn er minder dan 10 deelnemers in een categorie dan worden de overige punten niet toegekend, maar ontvangt de eerste finisher nog wel 10 punten, de tweede 9, enz.

Er zijn in 16 categorieën punten te verzamelen, namelijk in de groepen 1 t/m 8 en elke groep is onderverdeeld in jongens en meisjes.

 

Hoofdsponsor

Klaverblad logo 2018

Hilversum Mediastad