4 november 2018
71e editie

Maple Leaf Cross


Op 10 maart 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, werd de eerste Maple Leaf Cross georganiseerd!
De Cross werd zo genoemd als eerbetoon aan onze Canadese bevrijders. De Maple Leaf is het symbool van de Canadese vlag. Deze wedstrijd is de oudste cross in Nederland.

De Maple Leaf Cross is een zware cross met een aantal pittige heuvels door het mooie natuurgebied bij Anna's Hoeve te Hilversum.
De hoofdafstanden zijn de Atletiekunie-wedstrijden over 3 km, 7,5 km (vrouwen) en 10 km (mannen), maar ook de recreatielopen over 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km zijn zeker de moeite waard.
Voor de jeugd is er natuurlijk de jeugdloop over 1500 en 850 meter.

Op zondag 5 november 2017 vindt de volgende editie van deze prachtige cross plaats.

De Maple Leaf Cross maakt deel uit van de 'Top 10 lopen Gooi, Vecht- en Eemstreek'.

Organisatie
De Maple Leaf Cross wordt georganiseerd door de Gooise Atletiek Club Hilversum. Voor meer informatie stuur een e-mail naar info@mapleleafcross.nl

Start en finish
De start en finish is te vinden naast het parkeerterrein van Anna's Hoeve. Hier vind je ook het wedstrijdterrein van de Maple Leaf Cross (tegenover Scouting Heidepark Hilversum).

Parcours

 

 

 

Parkeren
Komt u met de auto? Dan kunt u dit jaar ook parkeren op de Mussenstraat en de Arendstraat. De locatie van de parkeerplekken is aangegeven met een 'P' op onderstaande afbeelding.

 Parkeren Maple Leaf Cross

 

 

Hoofdsponsor

Klaverblad logo 2018

Scholenkampioenschap

Ook dit jaar is er, net als voorgaande jaren, weer het scholenkampioen-schap. Schrijf je in onder de naam van je school en verdien punten voor de felbegeerde wisselbeker!

Hilversum Mediastad

Nieuw Logo CityRun